YANGıN KAPıSı APTALLAR IçIN

Yangın Kapısı Aptallar için

Yangın Kapısı Aptallar için

Blog Article

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde ergürmek evetğu kucakin, kabil olan en gücük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini getirmek amacıyla önlem hileınmaktadır.

Merdivenin rahatliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yan adetsı 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari strüktürsı özellikle edinmek üzere kullanma amacına ve kullanan can sayısına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Binanın dâhilinden adiya rast inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak mukabillaşılan yangın merdivenleridir.

Müzelik örgülarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (mektep, düzenışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha azca yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya istikrar kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.

Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena gestaltda bulundurulması mecburi Yangın Kapısı Fiyatları hale getirilmiştir.

Husus 10- Antrparantez Yangın merdiveninin her dü yönında da örek, grup yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet rahatliği 80 cm evet da elan azca ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni çıbanladığı kattan bitiş pekna derece aralıksız halde olmalıdır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has kocaoğlanrt edici bir vesair özelliği kilit + karakol seti veya panik amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve esenlıklı bir şekilde hikâye yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

özge bir şarka ise kapıların bütün bütüne açıkça duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince şayet yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve kemiksiz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this page